Harde lenzen bij Xie Eyewear in Venlo
Harde lenzen bij Xie Eyewear in Venlo

De voordelen van harde contactlenzen

Vormvaste of harde lenzen zijn een goede optie als je contactlenzen wilt dragen, ze hebben namelijk veel voordelen ten opzichte van zachte lenzen. Ze hebben de naam minder comfortabel te zijn, maar inmiddels zijn ze al zoveel verbeterd dat dit zeker meevalt. In dit artikel hebben we de voordelen van harde contactlenzen voor jou op een rij gezet.

  1. Het scherpste zicht: met een harde lens zie je scherper. Deze wordt namelijk speciaal op maat gemaakt voor jouw ogen, terwijl zachte lenzen toch vaak nog een standaard vorm hebben. 
  2. Ook voor moeilijke correcties: als je een simpele plus-  of minafwijking hebt, zijn er genoeg zachte lenzen die jouw afwijking kunnen corrigeren. Met een moeilijkere correctie is dit vaak niet het geval en dan kom je in aanmerking voor harde lenzen.
  3. Hygiënisch: zachte lenzen zijn poreus en nemen vocht op, harde lenzen niet. Voorbeeld: je maakt makkelijker een vlak stuk plastic schoon dan een spons. Hierdoor zijn harde lenzen iets hygiënischer dan zachte lenzen die je vaker draagt (dus niet daglenzen).
  4. Voordeliger: harde contactlenzen gaan veel langer mee, waardoor je goedkoper uit kunt zijn. Ze zijn ook veel minder gevoelig voor beschadigingen.
  5. Gezonder: harde lenzen zijn nog net iets beter voor jouw ogen dan zachte. Ze drijven namelijk op jouw traanvocht, waardoor ze geen direct contact maken met jouw ogen.

Op basis van jouw wensen kijken we altijd welke contactlens het best bij jouw ogen en jouw leven past. Kom langs voor meer informatie!


Lees meer over onze harde lenzen


Top