Nachtlenzen bij Xie Eyewear in Venlo
Nachtlenzen bij Xie Eyewear in Venlo

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn contactlenzen die je alleen ’s nachts draagt. Tijdens jouw slaap corrigeren de lenzen jouw ogen, zodat je overdag scherp kunt zien zonder bril of contactlenzen. Nachtlenzen zijn harde, zuurstofdoorlatende lenzen die een speciale vorm hebben. Daardoor wordt het hoornvlies langzaam platter gemaakt en verandert de sterkte.

Ervaar je het dragen van lenzen overdag als oncomfortabel? Dan zijn nachtlenzen een uitkomst. Doordat je ze draagt tijdens jouw slaap, voel je ze bijna niet. Binnen één of twee weken is het al mogelijk om overdag scherp te zien zonder contactlenzen of een bril te dragen. Dit resultaat is niet permanent. Je zult de nachtlenzen dus regelmatig 's nachts moeten dragen om overdag zonder lenzen of bril goed te kunnen zien.

Helaas heeft niet iedereen iets aan nachtlenzen. Zo kun je de meeste nachtlenzen alleen dragen als je een min-sterkte hebt en zitten er beperkingen aan de hoogte van de sterkte en de mogelijke cilinder. Als je zeker wilt weten dat nachtlenzen voor jou geschikt zijn, dan kun je het best even langskomen voor een onderzoek.


Lees meer over nachtlenzen


Top