xiewel-wielrennen-hfd01
xiewel-wielrennen-hfd02
xiewel-wielrennen-hfd03

Joep (52) traint wekelijks minimaal 10 uur: “Fietsen is grenzen verleggen.”

Joep: “Alle karaktereigenschappen van een mens komen nog extremer bovendrijven als je met ze fietst. De mannen die snel afhaken, de doorzetters, de excuus-zoekers of diegenen die pijn kunnen verbijten. Fietsen doe je alleen. Jij en die berg. De kasseien en jij. Je kunt je eigen grenzen verleggen zoveel en zo vaak als je wilt. Als je met anderen fietst, in een fietsclubje bijvoorbeeld, dan daag je elkaar uit en je meet je aan de prestaties van je fietsvrienden. Daarbij zijn prestaties én materiaal belangrijk. Op een fiets met een piepje ga je niet fietsen”.

Fietsfanaat 

Joep Schreurs houdt van fietsen. Veel fietsen. Vroeger hockeyde hij op hoog niveau. Altijd gedaan en altijd met veel plezier. Totdat hij, als dertiger, begon te merken dat de derde helft steeds belangrijker werd en het sportieve niveau daalde: “Het ging vooral om bier drinken, daar had ik helemaal geen zin in. Ik was bloedfanatiek in sport. Dat ben ik nog steeds”, verduidelijkt Joep. Het hockey maakte, op aanraden van een vriend, plaats voor fietsen. Dat is nu 15 jaar geleden.

“Ik leende eerst een fiets, daarna knapte ik een ouwe fiets mooi op. Maar als je steeds meer gaat fietsen wil je ook steeds beter materiaal. Dus kocht ik een goeie fiets. Met mijn fietsclub ‘De Hanebatse’ maken we de mooiste tochten. Zuid -Limburg, Ardennen, Eifel en de Voerstreek zijn favoriet. Als je fietst zie je zoveel. Je bepaalt je eigen tijd en kunt het jezelf zo zwaar maken als je zelf wilt. Je kunt zo ongelooflijk afzien dat je denkt dat je doodgaat maar je kunt je in diezelfde tocht ook weer herstellen. Dat vind ik het fijne aan fietsen”.

Hoogtepunt

Ik fiets alleen én met vrienden. Ik wil ‘De Vijf Monumenten’ op mijn conto kunnen schrijven. Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije ontbreken nog. Vorig jaar was The Ride het hoogtepunt, een achtdaagse etappetocht van de Stelvio (in Italië) naar de Cauberg in Valkenburg. Waanzinnig afgezien, regen, kou, sneeuw. Maar  onvoorstelbaar mooi om te finishen”.

 Smaakmakers:

 Fiets: Specialized Venge

 Tenue: Rapha, Italianen ademen Stijl.

 Zwaartste tocht: Paris- Roubaix 2016

 Fietsbril: Oakley, scherp, helder, veilig.

 Mooiste tocht: The Ride, Stelvio en Splugenpas zijn waanzinnig.

  

Dit artikel verscheen onlangs ook op www.maximsportvoeding.nl

xiewel-wielrennen-rechts

Lees meer over onze collecties


Top