mark medium zonder bier

Xie optometrist Mark Boonen: “medisch én commercieel bezig zijn, dat is leuk”

Optometrist Mark Boonen: “Ik heb vanaf m’n zesde een bril. Toen ik acht was gingen we verhuizen en kreeg ik een achterbuurman die opticien was, Hennie. Die buurman werd ook mijn opticien. Ik zag die man aan het werk, de techniek, de witte jas.. Hij had ook een mooie auto, dat speelde misschien ook mee.. haha! In ieder geval wist ik toen al zeker: “ik word later opticien”.

Waarom de optiek? 

Het leuke aan mijn werk is de diversiteit. Ik heb te maken met de medische, technische, commerciële kant én ik heb veel te maken met vormgeving en design. Maar het belangrijkste aspect is het contact met de mensen. Zij hebben een probleem en ik kan dat meehelpen oplossen. Ik fungeer als een soort tussenpersoon tussen huisarts en oogarts en kan veelvoorkomende oogziekten opsporen zoals staar of maculadegeneratie.
Je hebt heel veel interactie met mensen. Dat is echt cool. De combinatie van al deze zaken maken mijn werk afwisselend en superleuk.

Opleding tot optometrist

Toen ik van de middelbare school kwam ben ik dus optiek gaan studeren. Dat duurt vier jaar, daarna twee jaar de opleiding tot contactlenzenspecialist en gelijk daarna ben ik ook optometrie gaan doen. De studies heb ik allemaal in deeltijd gedaan, ik werk dus al vanaf mijn zestiende.  Al werk ik dus al best lang in de optiek, er zijn nog steeds werkgebieden waar ik veel meer vanaf wil weten. ‘t Blijft boeiend”.

Maak kennis met Mark 

Leeftijd: 29
Favoriete film: The Shawsank Redemption
Sport: hardlopen, tennis, wielrennen
Mooiste plek op de wereld: Mallorca
Onhebbelijkheid: iemand die altijd te laat komt

Wij van Xie

Ze meten je ogen, adviseren bij het zoeken naar het juiste montuur, slijpen brillenglazen, weten alles over lenzen én stellen die supertoffe collectie samen. Bij Xie Eyewear werkt al heel lang een vast team van brillenfreaks. Maar wie zijn zij eigenlijk en waarom kozen ze voor de optiek?

In deze nieuwe serie maak je kennis met ‘Wij van Xie’.


Lees meer over onze collecties


Top